Kaikki toistuu, aurinko laskee ja nousee, joet virtaavat mereen, eikä meri täyty.

Terveyden edistäminen on yhteinen asia

Kaatumisen pelko opinnäytetyöni

Kaatumistapaturmat liittyvät ikään ja sukupuoleen, mikä johtaa korkeaan terveydenhuollon palvelujen käyttöön, kustannuksiin ja pitkäaikaiseen elämänlaadun heikkenemiseen.

Pro gradu opinnäytetyössäni tutkin Kaatumis- ja osteoporoosiklinikan (Kaaos-klinikka) toimintakykyä parantavaa ja fysioterapeutin toteuttamaa liikuntaintervention vaikutusta kaatumista pelkäävillä ja pelkäämättömillä Kaaos-klinikan asiakkailla. 

Kuva Canva®

Vasemmisto-politiikka

Olin mukana kuntavaaleissa Lahessa keväällä 2021. Lähdin mukaan vaaleihin varmistamaan, että Lahdessa panostetaan tulevaisuudessa enemmän hyvinvointiin ja julkisiin palveluihin leikkausten sijaan. Väestötasolla Lahden panostus asukkaiden terveyden edistämiseen ja perusterveydenhuoltoon on maan tasoa heikompaa. Kannan siitä huolta.

Kuka?

by Joonas Syrjälä

Olen 39-vuotias fysioterapian taitava ammattilainen Lahdesta. Taustalla fysioterapian AMK tutkinto 2008. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa liikunta- ja urheilulääketiedettä. Tavoitteenani on saavuttaa Hus ammattiuramallin (FAURA) asiantuntijataso eli maisteriopinnot.

Päätyöni on Hus Peijaksen sairaalassa tekonivelkirurgisella osastolla, jossa fast-track – menetelmällä valmennamme potilaat tekonivelleikkaukseen ja nopealla liikkeelle lähdöllä leikkauksen jälkeen ehkäisemme heitä saamasta leikkauskomplikaatioita ja mahdollistamme pikaisen palautumisen ja kuntoutumisen leikkauksesta.  

Tomi Korpi

Fysioterapeutti, HUS
Terveystieteiden maisteriopiskelija
Itä-Suomen yliopisto Kuopio

UEF Liikunta- ja urheilulääketiede

Share this: