Tomi Korpi

Kaikki toistuu, aurinko laskee ja nousee, joet virtaavat mereen, eikä meri täyty.

Kaatumisen pelko on itsenäisesti asuvien vanhusten suurin pelko

Pro graduni

Tutkin Kaatumis- ja osteoporoosiklinikan (Kaaos-klinikka) toimintakykyä parantavaa ja fysioterapeutin toteuttamaa liikuntaintervention vaikutusta kaatumista pelkäävillä ja ei-pelkäävillä Kaaos-klinikan asiakkailla. 

Tutkimus perustuu kvantitatiivisiin menetelmiin ja tässä rekisteritutkimuksessa on klassinen pitkittäinen koeasetelma, havaintoyksiköt on jaettu kolmeen itsenäisesti asuvaan vanhusryhmään: kaatumista ei-pelkääviin, kaatumista pelkääviin kodin ulkopuolella asioiviin ja kaatumista pelkääviin, jotka eivät pysty asioimaan kodin ulkopuolella.

#terveysehdokas

Vasemmistopolitiikka

Olin mukana kuntavaaleissa Lahessa keväällä 2021. Lähdin mukaan vaaleihin varmistamaan, että Lahdessa panostetaan tulevaisuudessa enemmän hyvinvointiin ja julkisiin palveluihin leikkausten sijaan. Väestötasolla Lahden panostus asukkaiden terveyden edistämiseen ja perusterveydenhuoltoon on ollut maan tasoa heikompaa.

by Joonas Syrjälä

Olen 39-vuotias fysioterapian taitava ammattilainen Lahdesta. Taustalla fysioterapian AMK tutkinto 2008. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa liikunta- ja urheilulääketiedettä. Tavoitteenani on saavuttaa Hus ammattiuramallin (FAURA) asiantuntijataso eli maisteriopinnot.

Päätyöni on Hus Peijaksen sairaalassa tekonivelkirurgisella osastolla, jossa fast-track – menetelmällä valmennamme potilaat tekonivelleikkaukseen ja nopealla liikkeelle lähdöllä leikkauksen jälkeen ehkäisemme heitä saamasta leikkauskomplikaatioita ja mahdollistamme pikaisen palautumisen ja kuntoutumisen leikkauksesta.  

Tomi Korpi

Fysioterapeutti, HUS
Terveystieteiden maisteriopiskelija
Itä-Suomen yliopisto Kuopio

UEF Liikunta- ja urheilulääketiede

Share this: